Wat we tot dusver hebben bereikt!

Dankzij donateurs zoals jij, zorgen we dat kinderen in India een eerlijke kans krijgen op een betere toekomst door onderwijs.

We hebben concrete plannen, en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken. Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil!
Doelstelling:
€ 75.000
Voor de periode 2018 - 2024
108%
Totaal:
€ 81

 

 

CBF-keurmerk

ARTE FOUNDATION IS ERKEND DOOR CBF

De CBF erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen, wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen de erkenning krijgen. Met deze erkenning laten we zien dat de Arte Foundation daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en dat we de Arte Foundation onafhankelijk laten controleren. Bovendien zorgt het CBF keurmerk ervoor dat donateurs met een gerust hart kunnen doneren!

 

Bekijk het erkenningspaspoort

 

 

OVER ARTE RIGHT TO EDUCATION

 Het Arte Right To Education project werkt hard om kinderarbeid rondom de streengroeves van Ballikurava Mandal in India te stoppen. Want kinderen horen niet te werken, maar naar school te gaan. Samen met de steun van onze donateurs zorgen we dat kinderen in India een eerlijke kans krijgen op een betere toekomst door onderwijs.

 

HET DOEL

In twaalf dorpjes rondom Ballikurava Mandal creëren we een Child Labour Free Zone. Samen met NGO’s ter plekke, Xertifix en een plaatselijke leverancier zorgen we dat kinderen onderwijs krijgen. In opdracht van het A.R.T.E. project proberen lokale mobilisers bewustwording te creëren bij gezinnen met kinderen. Mobilisers controleren dagelijks welke kinderen niet op school zijn, en gaan dan van deur tot deur om te praten met ouders en ze te overtuigen van het belang dat hun kinderen onderwijs krijgen.

 

 

WAT HEBBEN WE TOT DUSVER BEREIKT?

Inmiddels gaan 60 van de 253 geïnventariseerde kinderen die voorheen niet naar school gingen, voor het eerst structureel naar school. Dankzij een mentaliteitsverandering bij de ouders, zijn alle vier jarige kinderen in het huidige schooljaar ingestroomd. Er komt steeds meer steun van de Indiase overheid. We zijn op de goede weg, maar kunnen alle hulp gebruiken. Draag jij een steentje bij om kinderen een kans te geven op een eerlijke toekomst?

 

Doneer nu

 

 

Het

LAATSTE NIEUWS

De afgelopen jaren hebben we veel stappen gezet. In 2020 gaan 60 van de 253 kinderen die voorheen niet naar school gingen, wel structureel naar school. Alle vier jarigen zijn ingestroomd in het eerste leerjaar. In 2021 wordt Arte gevraagd om extra dorpen op te nemen in het project, waardoor het totaal nu op 12 staat. Lees al het nieuws hier!

CBF-keurmerk!

De Arte Foundation heeft het CBF-keurmerk! Met deze erkenning laten we zien dat we daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording afleggen en dat we onze Foundation onafhankelijk laten controleren. Bovendien zorgt het CBF keurmerk ervoor dat donateurs met een gerust hart kunnen doneren!

Lees meer

Scholen gesloten vanwege nieuwe coronagolf

“Ondanks dat we door COVID-19 al een jaar ons projectgebied niet hebben bezocht, is het contact met onze leveranciers en NGO’s juist intensiever” In zijn nieuwe blog vertelt Niels alles over de laatste ontwikkelingen in het projectgebied van Arte Right To Education. Lees snel verder!

Lees meer

Dag tegen kinderarbeid

Op 12 juni is het de dag tegen kinderarbeid. Een mooi moment om extra aandacht voor ons project te vragen. Want ieder kind verdient een eerlijke kans op een betere toekomst!

Lees meer
 

Bekijk

Hoe we ons project opzetten

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een film gemaakt over het Arte Right To Education project in het kader van het Fonds Bestrijding Kinderarbeid. In de film laten we je zien hoe we met onze partners en NGO's ter plekke werken aan de toekomst van kinderen in de regio waar we ons graniet inkopen. Neem een kijkje!