Welkom op de nieuwe site!

Welkom op de nieuwe site!

Het online platform van de Arte Responsible Stone Foundation is zaterdag 29 september tijdens het Arte for India gelanceerd op arteresponsiblestonefoundation.org. Een bijzonder platform, voor een bijzonder verhaal. Tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking.

 

Het is iets dat we gelukkig steeds meer om ons heen zien gebeuren: mensen die voorbij de waan van de dag kijken, en vanuit hun werk op zoek gaan naar manieren om positieve impact te maken op de samenleving. Van sociaal ondernemers tot innovators, en van beleidsmakers tot activisten; onze civil society staat op als het nodig is.

 

 

DE OMDENKERS

Dit soort impactmakers draag ik een warm hart toe. Mensen die ‘omdenken’, die zien dat het ook anders kan. En een heel aantal van dit soort omdenkers zijn te vinden bij Arte uit Helmond (en nu dus ook bij de Arte Responsible Stone Foundation). Volgens mij moeten ‘wij’, gewone mensen, deze impactmakers ondersteunen in hun ideëen en plannen. Het is tenslotte deze groep die ons meeneemt naar een eerlijke en duurzame toekomst.

 

 

EEN BUREAU VOOR IMPACTMAKERS

Vanuit dit gedachtegoed is de organisatie waar ik me vrijwilliger van mag noemen ontstaan: “door allemaal een steentje bij te dragen vanuit onze professionele kennis en ervaring, maken we samen het verschil’. Stichting The GreenBox is een jong, energiek, verantwoord, maar bovenal creatief non-profit communicatiebureau. Dat houdt in dat wij – net als andere communicatie-, marketing- of reclamebureau’s, creatieve concepten, campagnes, producten of applicaties vormgeven, ontwikkelen en opzetten. Het enige verschil: wij zijn zelf ook een non-profit.

 

Om Stichting The GreenBox een goed doel te noemen gaat wat ver; bovendien bestaat onze financieringsmix nauwelijks uit giften. Maar wat ons bindt aan goede doelen is ons uitgangspunt: impact first!

 

 

EEN DUURZAME SAMENWERKING

En zo komen we weer terug bij Arte Responsible Stone Foundation. Arte heeft The GreenBox benaderd voor ondersteuning in hun online communicatie. En de website waarop u dit blog leest is het eerste resultaat van deze samenwerking.

 

En wat dat betreft heb ik goed nieuws: In ieder geval tot medio 2019 blijft Stichting The GreenBox actief betrokken bij het project Right To Education! U kunt dus verwachten nog meer content en ontwerpwerk van onze hand te zien!

 

Wij hadden dit prachtige resultaat overigens niet kunnen behalen zonder onze projectpartners;

NWorks (Back-end Development)

Exitable (Hosting)

 

 

Tot de volgende!

mm

Over de auteur

Niels is voorzitter en grondlegger van Arte Responsible Stone foundation. Daarnaast is hij financieel directeur van bedrijf Arte uit Helmond.