Wat we tot dusver hebben bereikt!

Dankzij donateurs zoals jij, gaan er in 2020 60 kinderen structureel naar school, die dat voorheen niet deden. Een mooi begin, waar we trots op zijn!

Maar om al hun leeftijdsgenoten óók naar school te krijgen, kunnen we alle hulp gebruiken. Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil!
Doelstelling:
€ 50000
Voor de periode 2018 - 2024
72.86%
Totaal:
€ 36429

 

ARTE FOUNDATION IS ERKEND DOOR TOEZICHTHOUDER CBF

De CBF erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen, wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen de erkenning krijgen. Met deze erkenning laten we zien dat de Arte Foundation daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en dat we de Arte Foundation onafhankelijk laten controleren. Bovendien zorgt het CBF keurmerk ervoor dat donateurs met een gerust hart kunnen doneren!

Bekijk ons CBF-erkenningspaspoort.

Onze foundation

BOUWT AAN DUURZAME SOCIALE VOORZIENINGEN

Dit jaar gaan er 60 kinderen structureel naar school, die dat voorheen niet deden! Zij sluiten zich aan bij hun klasgenoten in Ballikurava Mandal, de regio waar Arte Responsible Stone Foundation op dit moment werkzaam is met het project Arte Right To Education. Deze toename is deels bereikt door onze inzet en door het lobbyen bij ouders en de Indiase overheid. En deels doordat die overheid ouders nu ook wijst op de mogelijkheden van scholing.

Voorlichting

Wij leggen d.m.v. lokale overleggen aan ouders uit wat we willen en wat we doen.

Lees meer

Mobiliseren

Tijdens overleggen worden alle partijen gemobiliseerd en worden rollen en verantwoordelijkheden op elkaar afgestemd.

Lees meer

Regulering

Trainingen en voorlichting geven in en rondom de steengroeves.

Lees meer

250+ Kinderen gaan

NIET NAAR SCHOOL IN BALLIKURAVA MANDAL

EN WERELDWIJD zijn er meer dan 63 miljoen kinderen van de basisschoolleeftijd die geen onderwijs krijgen. De Arte Responsible Stone Foundation wil dat kinderen in ontwikkelingslanden onderwijs krijgen op school. Wij dragen ons steentje bij aan het bevorderen van cultuurverandering en bewustwording omtrent kinderarbeid. Inmiddels werken we in Indiase groeves aan het creëren van een Child Labour Free Zone. We willen dat de kinderen in deze gebieden, van zowel binnen als buiten de groeve, naar school gaan. Daarbij kunnen we hulp goed gebruiken. Op deze site is informatie te vinden informatie over wie we zijn, wat wij doen en wat jij kunt doen.

Lees meer
2.498 Kinderen
250+ Niet naar school
11 Scholen
25 Steengroeven
Nieuws

Blijf op de hoogte!

Meerdere keren per jaar brengen wij verslag uit van onze bezoeken en werkzaamheden in India. Hierover houden we je op de hoogte in ons blog!

Update A.R.T.E. project: bijhouden van kinderen die niet naar school gaan en afwezigheidspercentages
Geschreven door Niels van den Beucken

Eind 2022 was het na alle COVID-19 uitdagingen eindelijk weer mogelijk om zelf ons projectgebied in India te bezoeken. De laatste jaren hebben we veel contact gehad met de plaatselijke NGO’s (non governmental organisations) en hadden we al informatie over het aantal kinderen dat niet ingeschreven staat bij een school.   Helaas heeft COVID een […]

Lees meer
17 feb 2023

Update A.R.T.E. project: bijhouden van kinderen die niet naar school gaan en afwezigheidspercentages

Eind 2022 was het na alle COVID-19 uitdagingen eindelijk weer mogelijk om zelf ons projectgebied in

Bekijk

Hoe we ons project opzetten

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een film gemaakt over het Arte Right To Education project in het kader van het Fonds Bestrijding Kinderarbeid. Bekijk hoe de Arte Foundation, samen met haar partners in de productieketen en NGO’s ter plekke, werkt aan de toekomst van kinderen uit de regio waar Arte haar graniet vandaan haalt o.a. door het creëren van een Child Labour Free Zone.